Klokken 11.05 fredag fikk politiet i Bergenmelding om at to biler hadde kollidert på Fritz Riebers vei i retning sentrum.

Etter ulykken ved påkjøringsfeltet fra Troldhaugen sto en svart BMW Coupe sportsbil med to seter igjen i det venstre felt på motorveien.

Det er 80-sone på stedet, og bilen gikk rundt flere ganger, ifølge en tipser.

Bildene viser at den kostbare sportsbilen — de dyreste modellene koster langt over en million - fikk store skader både på karosseri og hjul.

BMW-sjåføren - en mann i slutten av 20-årene - har fått inndratt førerkortet. Sjåføren i den andre bilen dro til legevakten etter å ha klaget på nakkesmerter.

Store skader på bilen

Omstendighetene rundt ulykken er ifølge politiet uklare, men den uheldige mannen har kontaktet BT:

— Jegkjørte ut på rampen for å komme inn på motorveien. I akselerasjonsfeltetglipper bakhjulene i svingen og innen jeg får rettet opp treffer bilenbetongverket på høyre side av påkjøringsrampen. Det var vått på veien, skriver han.

— Deretterspretter bilen ut på motorveien og kolliderer der med en bil med tilhenger, forteller mannen som understreker at han har hattførerkort i nesten tolv år og «aldri har hatt så mye som en eneste ripe på overen kvart million kjørte kilometer».

— Men ulykken er opplagt min feil, sier han.

«Ikke villmannskjøring»

Politethar beslaglagt altså førerkortet. Operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt viser til veitrafikklovens paragraf 3, der det heter:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret».

— Jeg vet ikke hva som har skjedd ennå, men detkan være uoppmerksomhet, sa Kolltveit en time etter ulykken.

Når en fyr i sportsbil har kollidert tenker man jo automatisk at det har værtvillmannskjøring, her var det faktisk godt under fartsgrensen og et uhell påvei ut på motorveien Sjåføren

Mannen selv avdramatiserer hendelsen.

— Jeg kolliderte med autovernet faktisk i 50-60 km/t ogfartsgrensen er 80. Når en fyr i sportsbil har kollidert tenker man jo automatisk at det har værtvillmannskjøring, her var det faktisk godt under fartsgrensen og et uhell påvei ut på motorveien. Glatt våt vei og bakhjulsdrift med sterk motor ga meg enskrens raskere enn jeg kunne korrigere, og dessverre skjenet bilen ut påmotorveien etter at den traff betongen på høyre side av påkjøringsfeltet, skriver han.

«Ga tydeligvis gass»

En passasjer i den andre bilen opplevde ulykken slik:

— Ved nedkjøringen fra Troldhaugen til motorveien kom en litensportsbil som tydeligvis ga gass i det han skulle inn på påkjøringsfeltet. Detresulterte i at han fikk sleng og traff betongkanten på høyre side med fronten, skriver han.

— Så spratt bilen ut i vår felt, traff oss påvår høyre skjerm og hengerdraget, snurret rundt og traff autovernet på motsattside. Kraften var så stor at vår tunge bil med henger ble slengt 360 graderrundt og sto plutselig med fronten motsatt vei. Heldigvis løsnet ikke hengeren,noe som kunne forårsaket stor skade. Til alt hell ble ingen andre kjøretøyinvolvert. Det ser heldigvis ut for at går bra med alle. Sjåføren i vår bil blekjørt til legevakten med litt stiv nakke, skriver mannen.

Det ene løpet ble stengt etter ulykken, og trafikken dirigert manuelt forbi i det andre. Ved 11.40-tiden meldte politiet at veien er åpnet for vanlig ferdsel.

Vet du noe? Send SMS/MMS til 2211, eller skriv e-post