Ifølge en forbipasserende BT-journalist, så det ut til at BIR-ansatte slengte fra seg store mengder boss da de tømte et returpunkt i åttetiden idag morges.

I tolvtiden lå bosset ved returpunktet i Absalon Beyers Gate i Sandviken fortsatt strødd.

I helgen lå det også store mengder boss strødd ved returpunktet i Allégaten på Nygårdshøyden.

Ikke plass til vanlig boss

— Ryddebilen vår var der i en time og samlet bossi ettermiddag. Det var totalt ni bossekker med restavfall, sier Mette Nygård Havre, kommunikasjonssjef i Bergen Interkommunale Renovasjonsselskap (BIR).

Hun sier at bilene som samler papir ikke har mulighet til å ta med seg alt det andre folk kaster ved returpunktene.

— Når vår papirbil er ute tømmer papircontainerne, er det bare papir den skal ta med seg. Hvis bilen blander andre ting sammen med papiret, ødelegger det muligheten til å resirkulere papiret. Bilen har ikke plass til å ta med seg alle mulige andre ting, sier Havre.

Egne ryddebiler

- Hva slags rutiner har dere for å unngå at boss blir stående igjen?

— I første omgang er det folk selv som må passe på at de kaster bosset riktig og at det dermed ikke blir stående igjen. Men BIR har egne personer ansatt bare for å rydde returpunkt. Men disse skal rundt og rydde i ni kommuner, hvor de har vært i dag vet jeg ikke. Men de har mye å gjøre fordi mange dessverre ikke bruker returpunktene som de skal. Vi oppfordrer derfor folk til å respektere returpunktene. Containerne som skal ta imot papir og papp er til papir og papp, ingenting annet.

- Er dette et stort problem?

— Ja, det begynner å bli det. Vi har måttet fjerne enkelte returpunkter fordi folk har kastet andre ting. Dette ønsker vi i utgangspunktet ikke å gjøre fordi veldig mange er flinke og bruker returpunktene som de skal. Men når det har vært forsøpling over tid ved returpunkt, så har vi måtte trekke inn en del av dem, sier hun.

Mandag kveld hadde BIR ryddet opp ved returpunktet i Absalon Beyers gate.

Slurver folk for mye ved returpunktene? Si din mening.