Bergens nest største nettavis kunne fortelle at gjerningsmannen fortsatt var i bygget, og at to ambulansefolk hadde tatt seg inn i bygningen for å hjelpe offeret.

«Skytedramaet» viser seg imidlertid å være en politiøvelse. BA.no var raskt ute med å beklage fadesen i kveld.

Refses av politiet

Politiet har lite godt å si om metodene til lokale nettaviser, og BA.no spesielt. Operasjonsleder Svein Bruarøy antar at journalistene har hørt om øvelsen på politiradioen, og lagt ut informasjonen helt ukritisk på nettet.

— Det er skremmende og helt forferdelig, men skal jeg være ærlig, forventer jeg ikke noe annet fra det holdet, sier politilederen.

Han opplyser at det kommer flere meldinger på politiradioen i kveld som vil få adrenalinet til å strømme i journalistene.

— Nå skal vi snart ha en runde til. Dere får snart et nytt drap på politiradioen, bare så dere vet det, sier han til bt.no.

- Vi ble lurt

Nettredaktør Elin Madsen i BA.no vil ikke kommentere påstanden om at nettavisens journalister «skriver av» politiradioen.

— Om det var sånn, ville jeg ikke ha bekreftet det. Hva slags kilder vi har, vil jeg selvsagt aldri kommentere overfor BT, sier hun.

Ifølge Madsen skyldtes fadesen uheldige omstendigheter.

— Vi ble lurt, og publiserte en sak som vi heller burde ventet med, og det beklager vi, sier hun.

Hun avviser at det er vanlig journalistisk metode i BA.no å gjengi meldinger fra politiets samband.

bt.no rykket ut

Det hører med til historien at også bt.no fikk tips om «skytedramaet» i kveld, men en telefon til politiet avdekket raskt at det dreide seg om en øvelse.

bt.no og BTV var på vei til «åstedet» da vi oppdaget at tipset ikke holdt vann.

Arkiv