Utbetalingen dekker Martinsens saksomkostninger til egen advokat, og et oppreisningsbeløp partene er blitt enige om.

Etter at en tidligere nabo anmeldte Martinsen for å ha forfalsket underskriften hennes i forbindelse med at det var gitt samtykke til å bygge en garasje, slo BA saken stort opp.

«Som tidligere statsadvokat har lagdommer Carl Petter Martinsen gjennom flere år tatt ut tiltale mot en rekke kriminelle. Nå risikerer han å bli tiltalt selv», het det i BA-artikkelen fra mai i fjor.

— Det må være grenser

Men det viste seg at beskyldningene fra den tidligere naboen var fullstendig grunnløse: Etter at politiet i Haugesund hadde etterforsket saken i ett år, ble saken henlagt som intet straffbart forhold.

— Jeg har vært vant til å være i medias søkelys, men aldri i en slik sammenheng og på et slikt uholdbart grunnlag, sier lagdommer Carl Petter Martinsen til BT.

— I min jobb er jeg helt avhengig av å ha tillit. Beskyldninger av typen som BA formidlet, kan jeg ikke ha hengende over meg. Det er stor forskjell på saker der det kun foreligger en anmeldelse, og saker der det eventuelt tas ut siktelse og tiltale. Det må være grenser for hva pressen ansvarsløst kan referere. Jeg er glad for at BA tar selvkritikk, og får håpe at dette kan ha en preventiv effekt, sier Martinsen.

Bergo beklager

Sjefredaktør i BA, Olav Terje Bergo, bekrefter at det er inngått et forlik med Martinsen og at avisen tar selvkritikk etter det som er skjedd.

— Bør ikke pressen være ekstra varsom med å omtale anmeldelser, så lenge hvem som helst kan bli anmeldt for hva som helst?

— Jo. Det er vi. Men av og til skriver alle aviser om anmeldelser. Vi syntes denne saken så tilforlatelig ut, men det var den altså ikke. Det er bare å beklage, sier Olav Terje Bergo.