Det mener Pressens faglige utvalg (PFU). Saken gjaldt Bergensavisens (BA) omtale av en trusselsak på Nygård skole. Bergen kommune klaget BA inn for PFU, som nå har slått fast at BA brøt god presseskikk.

Barna i artikkelen var åtte år gamle, og BA får kritikk både for at omtalen var for identifiserende, og at de ikke viste nok hensyn til små barn.

Brøt to punkt Avisen har brutt både Vær Varsomplakatens punkt 4.8: «Når barn omtales, er det god presseskikk å ta hensyn til hvilke konsekvenser medieomtalen kan få for barnet.» og punkt 3.9: «Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft.»

— Jeg er veldig glad for den avgjørelsen, sier rektor ved Nygård skole, Grethe Karin Solvi.

Byråd for skole og oppvekst, Filip Rygg (KrF) er også glad for at kommunen har fått medhold.

— Jeg er glad for at barns rettigheter settes høyt. Jo yngre barna er, jo viktigere er det, sier Rygg.

Vil lære av dommen Han understreker at han er for åpenhet rundt mobbing.

— Vi vil gjerne bli sett i kortene på alt når det gjelder mobbing, men kommunens engasjement handler om barna. Vi har forståelse for at medienes vurderinger ikke alltid vil være like våre, men her opplevde vi at BA gikk for langt, sier Rygg.

Sjefredaktør i BA, Anders Nyland, vil lære av PFU-dommen.

— PFU definerer hva som til enhver tid er den gjeldende tolkningen av Vær Varsom-plakatens bestemmelser, og vi må ta til etterretning at vår tolkning var feil. Det vil vi ta innover oss og lære av, sier Nyland.