Det var en mann med solbriller og en 40 centimeter lang kjøkkenkniv som slo til mot kiosken 7-Eleven i Christies gate i Bergen. Ranet ble meldt til politiet litt etter klokken 20 lørdag kveld.

— Mannen viste frem en kniv og prøvde å true til seg penger. Han fikk ingenting, og valgte å gå, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Alene på jobb

Ekspeditør Awes Ibrahim sto bak disken, og lot seg slett ikke skremme.

— Raneren kom inn i butikken, jeg trodde det var en vanlig kunde først. Plutselig smeller han en diger kniv i disken og lager flere hakk. Han sier «Jeg skal ha penger nå», forteller ekspeditør Awes Ibrahim (23) til bt.no.

Han var helt alene på jobb da ransforsøket skjedde.

— Først sa jeg til han at nei, noen penger kunne han ikke få. Han ble mer og mer hissig, og viftet med kniven. Da gikk jeg og hentet en kniv selv, forteller Ibrahim.

Duell

Raneren reagerte med mer sinne, og tok Ibrahims kniv som en oppfordring til duell.

— «Bli med ut, så skal vi se», sa han til meg. Da ringte jeg politiet, sier Ibrahim.

Ransmannen stakk fra stedet, og politiet tok opp jakten. Noen minutter senere fakket de ham like i nærheten.

— Mannen er 26 år gammel, og vi kjenner ham fra før, forteller Kolltveit.

Gjerningsmannen var ruset. Kolltveit vil ikke kommentere måten Ibrahim valgte å løse saken på, men oppfordrer generelt til å være forsiktig med å ta til motmæle i slike situasjoner.

— Man vet jo aldri hvem man har å gjøre med, sier han.

Litt redd

Ibrahim innrømmer at han ble litt redd.

— Jeg har jobbet her ett år nå, og dette er første gang noe slikt skjer. Men det er likevel ikke noen hyggelig opplevelse, sier tøffingen Ibrahim og fortsetter å ekspedere kunder.

Det er forresten ikke første gang de ansatte i kiosken sender ranere ut: