• Båten vår lå på bulben til "Bow Eagle" i flere minutter før den falt av og kantret. Vi skrek alt vi kunne, men ingen reagerte, fortalte Jean-Yves Barbeau i retten. Han er en av tre som overlevde tragedien.

Barbeau avviste forklaringen til førstestyrmann Ronnie L. Zape om at tråleren "Cistude" skal ha ligget normalt i vannet etter sammenstøtet med "Bow Eagle". De franske fiskerne har en helt annen, og langt mer dramatisk, fortelling.

— Vi ble liggende på bulben (den runde "nesen" nederst på baugen) i noen minutter. Alle syv gikk ut på broen og skrek alt vi kunne for å få oppmerksomhet. Dersom noen på "Bow Eagle" hadde gått ut på brovingen ville de oppdaget hva som skjedde, fortalte franskmannen.

Da "Cistude" ramlet av bulben, ble tråleren skurt langs skipssiden med kjølen i været. De syv om bord ble kastet ut av båten, i følge Barbeaus forklaring.

— Jeg kan ikke forstå at ingen om bord hørte smellet. De kunne dessuten brukt sirene eller anropt oss på VHF før sammenstøtet. Jeg vil si dere at dette er kriminelt, det mannskapet på "Bow Eagle" gjorde.

Les mannskapets dramatiske historie