– Jeg er helt sjokkert over måten vi ble behandlet på. Jeg hadde forventet at hun skulle bli tatt rett inn, eller i hvert fall bli satt i en kø. Men det endte bare med at vi måtte gå hjem, sier jentens bestevenninne som også er 17 år.

Det er hun som forteller historien, fordi venninnen ikke orker.

Etter en fest sist fredag ble jenten tilbudt en drink og tok en slurk.

– Den slurken er det siste hun husker før hun våkner avkledd i en seng neste morgen.

Hun løper der ifra ør, redd og forvirret. Hun ringer sin beste venninne, som etter timelange samtaler klarer å overtale jenten til å gå på legevakten søndag kveld.

– Vi fortalte hva som var skjedd, og ville at de skulle ta blodprøve for å se om hun hadde noe i kroppen. De sa bare at hun ikke så særlig dopet ut, og at vi måtte politianmelde saken først dersom vi ville ha en slik prøve. Det minste de kunne gjort var å fortelle oss om voldtektsmottaket, sier venninnen.

17-åringen er foreløpig ikke interessert i å politianmelde saken. Hun skammer seg over det som er skjedd, og føler at hun selv er skyld i det fordi hun tok en slurk av drinken.

– Heldigvis fikk jeg og mamma overtalt henne til å gå til helsesøsteren på skolen. Hun fikk time til henne på voldtektsmottaket tirsdag, og der har hun fått god hjelp. De har tatt prøver, undersøkt henne og hun har fått prate med psykolog. De har sagt til henne at det er rart at hun ikke fikk oppfølging på legevakten.