– Jeg er rasende, for å si det rett ut, sier Morten Blindheim.

Sammen med fem andre fra rekruttskolen KNM Harald Haarfagre hadde han reservert billett med Flaggruten fra Stavanger til Bergen. Reservasjonen ble skrevet ut på fergekaien, og soldatene betalte og fikk billettene.

– Ble ignorert

– Så kom det beskjed om at de som hadde reservert, skulle gå frem i køen. Fire av oss kom inn på båten, blant annet han som hadde med seg utskriften av reservasjonen, forteller Blindheim.

Men han og kameraten Bernt Magnus fikk ikke lov til å gå om bord.

– Vi kom fremst i køen, og hadde med oss betalt billett. Men det var ikke godt nok. Billettøren bare ignorerte oss, sier Blindheim.

Andre passasjerer fikk komme om bord. Magnus og Blindheim måtte bare stå der, forteller de.

– Til slutt fikk vi beskjed om at beklager, men båten er full. Da står det igjen sikkert 30 stykker på kaien.

Må ta buss

Blindheim og Magnus måtte snu, få tilbake pengene og spasere bort til busstasjonen. To timer senere skulle det gå buss til Bergen. Guttene regner med å være fremme en eller gang etter midnatt, flere timer forsinket.

– Jeg er frustrert. Jeg hadde betalt billett. Det er bevis på at du har reservert, for du får ikke kjøpt billett uten reservasjon. Det kan man bare gjøre om bord på båten, sier Blindheim.

– Denne billettøren kunne ikke jobben sin, fastslår han.

Også befalsskoleelev Jenny Ødejord ble avvist på kaien av billettkontrolløren.

– Han sa bare «du kommer ikke med». Så trakk han opp landgangen. Jeg fikk ikke engang en beklagelse, og han ville ikke høre på meg. Det går ikke an å behandle kunder slik, sier Ødejord.

Hun hadde reservasjon, og sier hun fikk beskjed på billettkontoret om at hun kunne betale billetten om bord. Det gikk altså dårlig.

– Jeg ble mildt sagt ganske sur, for jeg hadde gledet meg til å komme hjem. Jeg vil tippe at rundt 30 personer ikke kom med. Det var ganske mange sure folk på kaien, sier Ødejord.

bt.no har ikke lykkes i å innhente kommentar fra kommunikasjonsdirektør Arild Sondre Sekse i Tide.