— Min klient har redegjort for at han kommer i kontakt med yngre menn gjennom nettsteder, men han har ikke hatt noen omgang med mindreårige, sier advokat Erik Mjell, som representerte den siktede i fengslingsmøtet i går.

Anklagene om misbruk av et brødrepar i Brasil har ingen rot i virkeligheten, hevder advokaten.

— Han har opplevd det slik at han har hatt et greit forhold til moren til disse barna, og stiller seg helt uforstående til at hun og sønnene skal ha servert slike historier til politiet, sier Mjell.

I forhold til anklagene om at eks-politimannen i år skal ha hatt sex med en mindreårig gutt han traff gjennom nettstedet gaysir.no, sier advokaten dette:

— Han har stolt på at de som kommer gjennom nettstedets kontroll er over 16 år, slik aldersgrensen der er. Hvis han i forhold til en person har bommet på alderen ved å stole på nettstedets kontroll, sier han at han selvfølgelig skal stå til rette for det, sier Mjell.

Mannen er siktet for å ha betalt tenåringer for sex. Også dette avviser forsvareren.

— Han har sagt at han har hatt sex med unge menn mellom 16 og 18 år - noe som jo er lovlig, men at han aldri har betalt noe, sier Mjell, som avviser at det er gjentakelsesfare om klienten hans løslates.

Daglig leder i gaysir.no, Asbjørn Jørgensen, bekrefter at de har 16- års aldersgrense. Men han avviser at nettstedet for homofile noen gang har krevd identifikasjon av dem som har lagt ut sin profil der.

— En oppegående advokat er fullt klar over at en slik ID-kontroll i praksis er umulig. Det finnes alltid måter å omgå slike kontrollsystemer, sier Jørgensen.

Han mener eneste effektive metode er at politiet varsles og etterforsker eventuelt misbruk.