GUNNAR WIEDERSTRØM Gunnar.wiederstrom@bt.no

Allerede på tirsdag startet arbeidet med å ta kontakt med delegatene. Bakgrunnen var de krav som allerede tirsdag ble fremsatt om nytt nominasjonsmøte.

Nærmere 90 delegater skal skriftlig ha bekreftet at de ikke ønsker nytt nominasjonsmøte. Dermed er det overveldende flertall for å avvise kravet som flere fremtredende opprørere har kommet med.

Bakgrunnen for kravet er at Terje Søviknes har trukket seg fra stortingslisten. Fylkesstyret mener det er tilstrekkelig å la alle på listen rykke en plass frem, slik at Arne Sortevik inntar førsteplassen etter Søviknes.

Etter det BT har grunn til å tro henger også muligheten for å avholde et ekstraordinært fylkesårsmøte i en tynn tråd. Så langt skal fylkespartiet ikke ha mottatt krav fra styrene i tilstrekkelig mange lokallag til at det er aktuelt å avholde nytt årsmøte.

Enkelte av lokallagsstyrene som i utgangspunktet har stilt seg på opprørernes side har endatil avvist å kreve nytt møte. Det gjelder blant annet Kvam Frp, der en av opprørerne, Haoko Tveitt, sitter i styret. Det skal kun ha vært Tveitt som stemte for nytt fylkesårsmøte da styret behandlet saken.

Fylkesstyret i Hordaland Frp avholder pressekonferanse i ettermiddag. Der presenteres tallene som viser at det ikke er grunnlag for å avholde nytt nomiansjonsmøte.