— Vi har ingen grunn til å se at det som står i avisen om avskalling er riktig. Vi er i en situasjon der det svirrer mange rykter i forhold til at mange ønsker seg lenger opp på listen, og det har man faktisk anledning til å jobbe for. At det skulle gjøres i den hensikt å skade partiet, har jeg ingen grunn til å tro, sier Røssland.

— Ved forrige valg ble du utsatt for kupp i bystyregruppen. Hva får deg til å tro at ikke det samme skulle skje denne gangen?

— Jeg føler vi hadde en hardt arbeidende nominasjonskomité som intervjuet alle på listen. Alle har meldt seg til tjeneste og alle har skrevet under på en kandidaterklæring om at de står på Frps politikk og ikke vil skade partiet. Jeg beklager at man blir nevnt med navns nevnelse i BT, og at det kan oppfattes at partiledelsen er mistenksom. Det er vi ikke, sier Røssland

— Jeg avviser på det sterkeste at jeg er fjernstyrt av noen utenfor Fremskrittspartiet, sier Frps sjuendekandidat, Helge Stormoen. Han er en av de 26 personene på den navnelisten BT fra sentralt Frp-hold over personer Frp-ledelsen er usikre på.

Også åttendekandidat Ellinor Vorland sier hun har full lojalitet til Frps ledelse.

— Jeg beklager at BT ikke kontaktet meg på forhånd. Jeg er blitt vist tillit av nominasjonskomiteen og nominasjonsmøtet. Jeg vil konsentrere meg om politikken og har arbeidet hardt for å komme meg opp og frem. Dette oppslaget i BT er urettferdig, sier hun.

Liv Røssland kaller Vorland og Stormoen lojale og hardtarbeidende. Hun sier og at hun har snakket med Kenneth Rasmussen, fjerdekandidat på listen.

— Han avfeier påstandene om at han skal melde seg ut etter valget som et løst rykte, sier Røssland.