— Jeg har aldri bedt Jarle Olsen om å "smelle" Madsen. Og Madsen har aldri skyldt meg penger, sa 33-åringen i Gulating lagmannsrett.

Snakket med politiet

Han føler at Jarle Olsen prøver å legge skylden for drapet på ham. Og nikket bekreftende, da aktor spurte om dette kunne henge sammen med under hånden-opplysninger som 41-åringen har gitt til politiet.

33-åringen var bosatt i Oslo da Øyvind Bjarte Madsen ble drept. Morgenen han ble funnet, prøvde han å ringe Madsen utallige ganger, før han til slutt sendte søsteren sin for å vekke ham.

Politiet mener at Madsen var kurer, og at han skulle ha kjørt til Oslo den morgenen, med penger fra Jarle Olsen. Olsens manglende evne til å betjene gjelden, skal ha vært årsaken til at Madsen ble drept. Etter at Jarle Olsen ble pågrepet, skal 33-åringen ha fortalt politiet at de hadde sikret seg rett mann.

"Husker ikke"

Akkurat som i byretten viste 33-åringen en påfallende dårlig hukommelse. Han "husket ikke" telefonsamtalen med polititjenestemannen, eller noe som helst annet som kunne settes i forbindelse med drapet.

— Det er ikke ulovlig å ikke huske. Det kan være at jeg har fortrengt noe, sa 33-åringen, som innrømmet at han hadde respekt for Jarle Olsen og derfor var forsiktig med uttalelsene sine.

I byretten ble det protokollert at han ikke våget å bidra med opplysninger i saken. I rettslig avhør har 33-åringen forklart at han ikke er fysisk redd for Olsen, så lenge han sitter i fengsel. Derimot er han psykisk redd, på grunn av Jarle Olsens mange kontakter i Bergen.