Elleve års fengsel blir dermed stående som straffen for Morten Unstad (25), etter at han knivstakk og forsettlig drepte storebroren (27) med en stor kjøkkenkniv.

Lagmannsrettens dom fra desember ble anket til Høyesterett, men anken ble nylig avvist av landets høyeste rettsinstans.

Avgjørelsen er en tragedie for hele familien

John Christian Elden, forsvarer

25-åringen har hele tiden nektet straffskyld for drap.

— Verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre grunner tilsier at anken blir fremmet for Høyesterett, skriver ankeutvalget.

Bodde med moren

Drapet skjedde høsten for snart halvannet år siden, i Liakroken i Åsane i Bergen. Der leide brødrene en bolig sammen med moren.

Det ene stikket traff hjertet og var dødelig.

  • Jeg er fornøyd med at anken er forkastet av Høyesterett, og at dommen nå er rettskraftig, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes.

Han var aktor i rettssaken.

DØMT FOR DRAP: På denne rettstegningen sitter den drapstiltalte 25-åringen mellom aktor og forsvarer. Nå har Gulating lagmannsrett funnet ham skyldig i forsettlig drap.

25-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, er skuffet.— Rettssystemet vårt har gjort sitt beste, men avgjørelsen er en tragedie for hele familien, skriver Elden i en tekstmelding til BT.

Behandlingen av drapssaken kan trygt sies å ha vært preget av ulike syn på jussen:

FORNØYD, OG SKUFFET: - Jeg er fornøyd med at dommen nå er rettskraftig, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes (til v.). Forsvarer John Christian Elden mener den endelige dommen er «en tragedie for hele familien». ARKIVFOTO: LEIF GULLSTEIN