• Jeg er litt skjelven, innrømmer Frode Tangen (28). Han har nettopp avvæpnet og overlevert til politiet en voldelig butikktyv.

— Det er en utsatt jobb jeg har. I løpet av to år med sen kvelds- og nattejobbing for 7-eleven har jeg blitt angrepet av butikktyver som jeg har avslørt syv-åtte ganger, sier Frode Tangen. I ni-tiden lørdag kveld oppdaget han at en mann gikk ut av butikken i Ladegårdsgaten med noen varer uten å betale.

— Da jeg tok tak i ham utenfor klikket han helt. Det ble håndgemeng. Hele tiden prøvde han å ta etter noe innenfor jakken. Det var et skrujern som han ville stikke meg med. Jeg fikk til slutt tatt fra ham skrujernet og holdt ham fast til politiet kom. Han truet meg masse, han skulle hente en hel gjeng og komme og ta meg og slikt, sier Frode Tangen.

Han mener at de som jobber i nattåpne butikker og bensinstasjoner er en utsatt gruppe. I sine to år i 7-eleven butikker i Bergen sentrum har han vært nødt til å trykke på ransalarmen fem ganger. Han har tatt innpå tretti butikktyver, og han kan aldri vite om de angriper ham.

Han synes likevel at det er rolig og fredelig i Ladegårdsgaten i forhold til i bykjernen. Men litt spesiell ble nok siste del av vakten. Han sto i butikken til midnatt.

Den voldelige butikktyven ble satt i fengslig forvaring av politiet. Mannen er i begynnelsen av trettiårene og en tidligere kjenning av politiet. Han var ruset.

UTSATT JOBB: Frode Tangen (28) har vært utsatt for aggressive butikktyver flere ganger.<p/>FOTO: VEGAR VALDE