Kvinnen deltok i et turfølge som var på vei fra Falketind til Stølsnostinden i År-dal. Tidligere i kveld var en klatregruppe på vei opp for å hente ned kvinnen, men de måtte returnere.

– Vi måtte avslutte når mørket kom. Det var ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å være der, sier operasjonsleder Kjell Biesmann.

Operativ leder ved Norsk Folkehjelp i Årdal, Rune Blikken betegner terrenget der kvinnen er savnet som svært ulendt. Det tar en time å gå fra der veien stanser til stedet kvinnen ligger.

Et Sea King-helikopter fra Hovedre-dingssentralen i Sør-Norge med en alpin redningsgruppe om bord klarte ikke å lande på ulykkesstedet og måtte returnere til Sola.

Heller ikke luftambulansen klarte å lande på stedet. De så kvinnen, men ikke godt nok til å si om hun var skadet eller ei.

Kvinne er likevel ikke alene i fjellet.

– Nei. To som var med i følget hennes har firt seg ned i det området der hun har falt. Men vi vet ikke om de har funnet henne, sier Biesmann.

Det er ikke dekning for mobiltelefon i området, og politiet har derfor ikke kon-takt med de tre som tilbringer natten i fjellet.