— Det har vært en hendelse, der en person er blitt truet av en mann med skytevåpen. Det er snakk om et enhåndsvåpen, noe nærmere vet vi ikke, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Politiet fikk melding av hendelsen klokken 11.00. En mann skal ha blitt truet i Møllendalsveien. Hilland bekreftet at politiet bevæpnet seg straks etter.

Løp fra stedet

  • Vi leter etter en person som sprang fra Møllendalsveien 19, sier Hilland.

Ingen skal være skadet. Mannen skal være sett idet han løp i retning mot Haukeland.

Mistenkte skal være rundt 40 år gammel, ha et søramerikansk utseende og ha på seg en mørk hettegenser, ifølge vitnebeskrivelser.

Ser etter bosted

  • Vi leter etter mannen og prøver å finne ut hvor han bor, sier Hilland.

Ved 11.30-tiden lette politiet i området mellom Kvinneklinikken på Haukeland, Forum kino og gravplassen i Møllendalsveien.

— Bakgrunnen for trusselepisoden er vi ikke kjent med så langt, sier Hilland.

Sunket i jorden

Ved 12.30 tiden var mannen fortsatt sunket i jorden.

— Vi prøver å lokalisere mannen på flere aktuelle adresser. Hvis ikke må vi opprette en sak og etterforske saken på vanlig vis, sier Hilland.

Mannen ble sett av vitner i Møllendalsveien 19, der trusselepisoden skjedde. I Møllendalsveien 19 ligger det et hospits med rundt 20 rom.

Folk som jobbet ved på Møllendal kirkegård skal ha sprunget etter mannen for å se hvilke retning han tok da han stakk av.

— Vi har snakket med den fornærmede, men han ønsker foreløpig ikke å være med politiet inn, sier Hilland.

Klokken 14.15 ble aksjonen avblåst. Mannen som politiet leter etter er som sunket i jorden.

— Han var ikke å treffe på den adressen vi lette, heller ikke andre steder hvor vi har fått tips om at han kan være, sier Hilland.