— Utrolig deilig, selv om det var ganske kaldt i vannet, sier britiske Emma Bedford.

Sammen med ni andre utvekslingsstudenter tok hun turen til Gamlehaugen søndag for å hoppe til sjøs. De har bare bodd her i noen uker, men inntrykket av været i Bergen har allerede formet seg.

— Det regner mye mer enn hjemme. Det har vært svært få dager som denne. Det er herlig. Det positive med Bergen er den vakre naturen. Den slår helt klart England, sier hun.

Full sommer

Klokken tre i dag ble det målt 23,7 grader hos Vervarslinga på Vestlandet. På Gran Canaria, et yndet feriested for mange bergensere, viser Yr.no at det har regnet i ettermiddag.

— Det har vært full sommer i Bergen dag. Lite vind, få skyer og høye temperaturer. Det er veldig kjekt å avslutte sommeren slik. Både i Hordaland og i Sogn og Fjordane har det vært bra og over 20 grader, sier Kjersti Opstad Strand, vakthavende meteorolog.

— Men er sommeren helt over nå?

— Neida. De siste tre årene har det faktisk vært flere dager med over 20 grader i september. Det kan fremdeles komme mange varme dager, sier hun.

Uken blir varm

Og allerede til uken skal vi få nyte det gode været igjen. Ifølge YR.NO blir det sol hele uken fra onsdag.

— Det vil bli mellom 17-19 grader senere i uken. Særlig onsdag og lørdag blir fine dager. I morgen og tirsdag vil det komme litt regn, før det blir bedre vær i fra onsdag igjen, sier Strand hos Vervarslinga.

SOLTE SEG: Malene Kyvik (7) og familien solte seg på årets siste sommerdag på Smørås. - Vi satt ute i mange timer og nøt været, forteller pappa Torben. Neste uke vil også bli varm, men ikke like varm som i dag, ifølge meteorologene.

Også familien Kyvik kjente på sommerfølelsen i dag. Etter å ha tatt seg en tur på Smøråsfjellet, la de seg på marken i hagen for å slikke de siste restene av sol.

— Min datter ville hente frem bassenget og alt mulig i dag, men det måtte vi si nei til. Sommeren er jo egentlig over, men du kjente sommerluften i dag, sier pappa Torben Kyvik.

Regn mandag og tirsdag

Også Beate Tveita, meteorolog hos Storm, spår at onsdag blir en god dag.

— Temperaturene vil være mellom 15-18 grader resten av uken. Restene av vulkanen og et kraftig lavtrykk sørøst på Island vil gi en del regn mandag og tirsdag. Været vil bli litt skiftende, men best senere i uken, sier hun.

Begge meteorologene er enige i om at vi nok ikke får temperaturer over 20 til uken.

— Søndag blir den klart varmeste dagen, sier Strand.

BADEGLADE BRITER: Når det endelig ble sol i Bergen, kunne ikke utvekslingsstudentene fra England noe annet enn å hoppe i havet. - Kaldt, men oppfriskende, var konklusjonen fra venninnene Emma Bedford og Clara Halifax.