To 46 år gamle menn havnet i sjøen i Årdalsfjorden da båten de satt i kantret i natt. Begge la på svøm, men kun én kom i land. Nå er en av dem savnet.

De to kameratene la ut for å fiske i går kveld — noe de pleier å gjøre i lag.

Midtfjords - på høyde med Seimsdal - gikk det galt. Båten kantret, og begge mennene ble kastet på sjøen.

Hoppet på sjøen igjen

— Begge la på svøm mot land. Etter å ha svømt i 50 minutter, mistet kameraten kontakten med den savnede 46-åringen, sier lensmannen i Årdal, Kristen Olav Grøttebø, til bt.no

Etter en time i vannet, klarte kameraten å ta seg på land i det bratte terrenget. Han kom seg imidlertid ikke videre i det stupbratte dalterrenget.

— Dermed la han på svøm igjen, slik at han skulle få varlset folk. Mannen svømte rundt et nes, tok seg på land og kom seg inn til Seimsdal, sier lensmannen.

Vurderer miniubåt

I hele dag har det pågått helikoptersøk etter den savnede 46-åringen. Også båter bidrar i letingen, i tillegg til at det pågår strandsøk.

— Den savnede kan ha blitt tatt av den sterke strømmen, så vi går også strandsøk på andre siden av Årdalsfjorden, sier Grøttebø.

Resultatløst

— Søket ble avsluttet kvart over syv fredag kveld, sier operasjonsleder Marita Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Hun forteller at folk var slitne, og at søket fortsetter klokken ni lørdag morgen.

— Vi vil da foreta strandsøk og samtidig søke med båt på fjorden. Dersom det ikke fører frem, vil vi trolig ta i bruk miniubåt, sier hun.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 03.45 i morges. Båten gikk rundt innerst i Årdalsfjorden ved Årdalstangen.

LETEAKSJON: Båter og helikoptre har i hele dag letet etter den savnede mannen.
ARNE HOFSETH