Opptrinnet utspant seg i dag formiddag og startet på Rema 1000 i Nygårdsgaten.

— Vi så ham skjule en kaffepose i barnevognen og holdt øye med ham. Etter hvert fattet vi mistanke om at han var ruset, forteller kjøpmann Trond Malvin Sporsheim til bt.no.

Varer og barn i vognen

Han fulgte med da mannen betalte i kassen. Da han var på vei ut, ba Sporsheim ham om å betale for varene i barnevognen, der et lite barn også var.

— Det var åpenbart at han skulle stjele varene, men han betalte da vi ba ham om det, sier Sporsheim. I mellomtiden hadde han tilkalt en vekter.

Verken kjøpmannen, kollegene eller vekteren var i tvil om at mannen var ruset.

— Han var åpenbart påvirket, på et eller annet. Han hadde trege bevegelser. Vi er vant med rusete mennesker i dette området, sier Sporsheim.

Barnestemmer fra vognen

Da han dro fra butikken med barn i barnevogn, varer og en bukett blomster, ringte Sporsheim politiet.

— Det hele var så trist. Vi følte vi måtte melde fra, og jeg ble satt rett over til operasjonsleder, forteller han.

Politiet rykket ut, og mannen ble stanset i krysset Herman Foss gate/Fosswinckels gate. Da bt.no kom til stedet like etter klokken 1100, diskuterte mannen med tre politifolk.

Han benektet at han var påvirket, men politiet trodde ham ikke. Etter hvert ransaket de også rutinemessig lommene hans.

Klokken 11.08 kom det barnestemmer fra vognen. Den lille ropte.

Barnevernsvakten

Etter noen minutter løftet mannen det lille barnet opp av vognen, holdt det til brystet og gikk inn i politibilen. Politifolkene tok seg av vogn og varer fra Rema 1000.

— Han ble kjørt til barnevernsvakten. Det er de som tar over denne saken nå, sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

— Var han ruset?

— Det var i hvert fall mistanke om rus. Ellers hadde han ikke blitt tatt med, svarer Andersen.

Barnevernsvakten vil ikke kommentere saken, men gir på generelt grunnlag uttrykk for at de er glade for at folk melder fra hvis de ser noe mistenkelig.