En forvaringsdømt 28 år gammel bergenser tilsto nylig i et politiavhør det grove overgrepet fra 2006 mot den 13 år gamle jenten, melder BA.no

Overfalt om natten Mannen er tidligere dømt for å ha voldtatt to unge kvinner i Bergen. Da politiet etterforsket en annen voldtektssak, kom de på sporet av forbryteren.

Det var en sommernatt i 2006 at jenten ble overfalt da hun var på vei hjem fra et besøk på Nygårdshøyden. Politiet gikk ut med en fantomtegning der de etterlyste overgrepsmannen som slo til mot jenten ved sørenden av Fredrik Meltzers gate.

BA skriver at politiet hadde bare fragmenter av en DNA-profil og fant ikke overgrepsmannen. Nylig gjennomgikk de eldre uoppklarte voldtektssaker. Da kom gjennombruddet.

Gir ikke opp Ifølge avisen stemte modus, fremgangsmåte og signalement noenlunde til en 28-åring som i 2007 ble dømt til inntil fem års forvaring. Høsten 2006 hadde han fulgt etter en kvinne til døren og overfalt henne. Ved hjelp av en nabo av kvinnen, ble overfallsmannen tatt.

Før dette, i 2002, voldtok han en annen kvinne på dametoalettet til Torget Music Pub i 2002. Nå venter ny rettssak.

— Denne saken illustrerer at politiet ikke gir opp å oppklare alvorlige forbrytelser, selv om det går flere år, sier politiførstebetjent Jens Ekmann til BA.