Med avslappede sanger, melodika og rytmeboks starter musikkparhestene Heidi Tronsmo og Glenn Erik Haugland fra Os en konsertserie de har gitt undertittelen: mens vi venter på kunst og kultursenteret. Serien som teller to konserter i år og det dobbelte til neste år er ment som et supplement til det allerede rike musikktilbudet som finnes på Os.

Tronsmo og Haugland har i den siste tiden installert seg for alvor ute på Haugland med å oppgradere driftsbygningene på gården til det som er ferd med å bli et "musikkbruk". "Vi stortrives her på Os, og det er berikende å føle seg som en del av et musikkliv som stadig klekker ut profesjonelle musikere på et høyt nivå.

Konserten på søndag ser de på som en myk start. "Vi kommer til å spille et knippe sanger som vi er veldig glade i og som er både søte og salte uten på noen måte å være påtrengende". Glenn Erik Haugland som er profilert komponist og musikkskribent i Bergens Tidende gleder seg til å spille på lag med Anne Leni Sæbø og Anne Goro Haugland og forteller at det til høsten vil bli en ny konsert, da med musikk til Olav H. Hauges diktning.