— Det må jo være en fryktelig påkjenning. Sånn skal det ikke være, sier Bente Skeie. Sammen med naboen Eli Sandvik sitter hun på kafeen i et nesten helt stille Amfi-senter like ved Os sentrum.

Ettermiddagen var usedvanlig daff i Os i går. Det eneste som minner om valgkamp er Frps valgkamptilhenger, som står lukket og parkert ved Shellstasjonen.

Før folk er kommet hjem til radio og tv-en er truslene mot sambygding og fylkesordførerkandidat Torill Otterskred fortsatt ukjent for de fleste.

Skeie (FrP-tilhenger) og Sandvik (FrP-motstander) er enige om at truslene er sjokkerende og dårlig reklame for Os. Men de tror truslene kommer fra noen få enkeltpersoner.

— Jeg tror ikke det er snakk om noe miljø, sier Sandvik. Hun mener det ikke er mulig å finne en forklaring på truslene i lokalvalgkampen.

— Jeg har ikke merket noen særlig valgkamp i Os i det hele tatt, unntatt Terje Søviknes, men han ser du jo overalt, sier Skeie.

ENIGE: Naboene Eli Sandvik (til venstre) og Bente Skeie er uenige politisk, men deler avskyen for drapstruslene mot Torill Otterskred. Truslene må komme fra enkeltpersoner, tror de.<br/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN