— Henrik Færevåg ble raskt en av profilene i TV 2. Han kom til oss i cowboyperioden og var selv en cowboy, først sportsanker og så leder av utenriksavdelingen. Han var en skarp profil som maktet å få frem essensen i en sak og gjerne se den nedenfra. På jobben var han en gledesspreder som skapte godt miljø rundt seg, sa økonomidirektør Øivind Johannessen i TV 2 i sin tale.

Intenst liv

Henrik Færevåg levde intenst i sine 58 år. Familie, venner og medieledere han har arbeidet for, og sammen med, maktet å få frem noe av denne gløden hans i bisettelsen der smilet og tårene levde side om side.

— Jeg er takknemlig over at jeg fikk kjenne en så ekstraordinær mann som deg. Du gjorde verden mindre. Jeg og mine søsken visste at vi var elsket. I dag er vi fylt av sorg, for du gikk så alt for tidlig bort, sa datteren Caitlin.

Hun trakk frem noen av hans talenter, superkrefter og humør. Særlig dette at han alltid hadde regnjakken med, for det ville sikkert begynne å regne.

Forever Young

  • Midt i sorgen er vi styrket i troen på hva kjærligheten kan utrette i våre liv, sa presten Thor Brekkeflat som forrettet bisettelsen.

Björn Afzelius var der over høyttalerne med «Tusen bitar» og Bob Dylan med «Forever Young» som en siste hilsen fra Henrik Færevåg.

FARVEL: Øystein Stokland, Alte Færevåg, Waldemar Frønsdal, Mark Berger, Ove Kristoffersen og Bjørn Olav Dale bærer Henrik Færevågs kiste. FOTO: Ørjan Deisz
AVSKJED: Utallige blomster, kranser og buketter omkranset Henrik Færevågs kiste. FOTO: Ørjan Deisz