Fredag samles 650 barnehageansatte til fagdag i Grieghallen, og 1000 lærere i Konsertpaleet. Bt.no har fått henvendelser fra lesere som synes det er betenkelig at Bergen kommune samler så mange som arbeider blant barn og unge på ett sted i disse smittetider.

— Risikoen for spredning av influensa ved store samlinger og arrangementer vil være betydelig, skriver Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet på sine nettsider med råd til personer i risikogruppene.

Setter ikke ned foten Arrangørene har imidlertid rådført seg med Helsevernetaten, og sammen har de kommet frem til at det årvisse arrangementet skal gå av stabelen som planlagt.

— Vi har blitt enige om at vi ikke setter ned foten, men i stedet går ut og sier litt om hvordan man skal forholde seg, sier smittevernoverlege Øystein Søbstad.

Han understreker at alle som er syke eller har mistanke om at de har influensasymptomer skal holde seg borte fra arrangementene.

— De som eventuelt blir syke i løpet av dagen må fjerne seg raskt, og ellers minner vi om hygienereglene som er beskrevet tidligere, sier han.

— Flere på en kinokveld

Odd Harald Hundvin, fagdirektør for skole og barnehage i Bergen kommune, opplyser at arrangørene ikke så noen grunn til å avlyse da de fikk klarsignal fra smittevernoverlegen.

— Vi sender ut et skriv der vi informerer deltakerne om at fagdagen går som planlagt, og at de som er syke må holde seg hjemme, sier han.

Han tror ikke fagdagen kommer til å ende i mannefall blant lærere og barnehageansatte i Bergen.

— Det er vel flere folk i Konsertpaleet på en vanlig kinokveld enn det er under fagdagen, sier han.

Burde fagdagen vært avlyst? Si din mening.

FYLLER GRIEGHALLEN: Fredag samles 650 barnehageansatte her. Helsevernetaten ser ingen grunn til å avlyse arrangementet. Arkivfoto: Rune Sævig