Seilingen fra Bergen via Haugesund og Egersund til Hanstholm torsdag og seilingen tilbake fredag kanselleres. Første seiling fra Bergen går lørdag 10. november, melder rederiet.

Prinsesse Ragnhild evakuert

Selskapet DFDS som trafikkerer ruten mellom Bergen og Newcastle i England har allerede kansellert en seiling mens to andre selskaper som trafikkerer Bergen — Danmark regner med å la trafikken gå som vanlig.

Color Lines skip Prinsesse Ragnhild, som var på vei fra Danmark til Bergen, la i dag til i Kristiansand hvor passasjerene ble losset om bord i busser tilbake til Bergen. De som selv har biler får kompensasjon for å kjøre til Vestlandet.

Arnulf Svanevik var blant passasjerene på Prinsesse Ragnhild. Han sitter nå i en fullastet buss på vei tilbake til Bergen.

— Vi er litt frustrert over dette. Vi begynte å kjøre klokken 16 i ettermiddag og kommer ikke til å være fremme på flere timer ennå. Kanskje ikke før 4-5 i natt, sier han til bt.no i 00.30-tiden.

Han sier videre at passasjerene har forståelse for at de måtte evakueres, men at de ikke er fornøyd med måten det er blitt gjort på.

Avventer til fredag

— Været rår vi ikke over, og vi har gjort det vi kunne for å ivareta passasjerene. Jeg har ikke fått andre meldinger om misfornøyde passasjerer, sier Helge Otto Mathisen, som er Konserndirektør Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Color Line.

Rederiet vil avvente værsituasjonen og ta stilling til om de skal gjøre ytterligere kanselleringer fredag morgen.

Smyril Line har avgang fra Bergen fredag kveld, og rederiet regner med at også denne avgangen vil gå som planlagt.

Fjord Line opplyser at passasjerene på de kansellerte avgangene vil kunne få ny reise på et senere tidspunkt eller pengene tilbake.

Det er varslet full storm på kysten av Vestlandet fra torsdag ettermiddag og fredag.