— De første dagene ser veldig bra ut, men på onsdag og torsdag begynner det å skje ting som ikke var helt etter planen, sier meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet.

Godværet vi har i øyeblikket og forhåpentligvis de nærmeste dagene, er nemlig skapt av lavtrykk i Biscayabukten. Og i motsetning til høytrykks-godvær, er denne typen godvær ytterst ustabilt.

  • Onsdag ettermiddag eller kveld og videre fremover ser det ut til at det dukker opp noe nedbør som kommer sørfra. Det blir en del regn på Vestlandet, spesielt i ytre strøk. Men prognosene svinger, så dette kan fortsatt snu, trøster meteorologen.

Han lover at temperaturene vil holde seg sommerlige til tross for regnet.— Vi forventer temperaturer på over 20 grader på dagtid helt frem til helgen, sier Fagerlid.

Han insisterer på å se lyst på fremtiden.

— Vi må se på det positive først. Det er veldig gode sjanser for nydelig vær i dag, i morgen og store deler av onsdag. Så får vi rett og slett vente og se hva som skjer onsdag kveld. Det er veldig vanskelig å se nå hvor mye regn som kommer, og nøyaktig hvor det blir.