Odd Eide Knudsen er en nær venn av 39-åringen som ligger hardt skadet på Stavanger Universitetssjukehus etter båtulykken lørdag, hvor en speedbåt med fem personer ombord ble kastet opp i luften og knust av en bølge.

Sammen med 39-åringen skulle Knudsen arrangert Bergen Pokerrun neste lørdag. Nå endres planene.

– Vi avlyser Bergen Pokerrun i lys av ulykken som skjedde på Stavanger Pokerrun. Grunnen er at det ville være helt utenkelig å gjennomføre det når flere av de involverte er nære venner og deltakere i Bergen Pokerrun. Slik situasjonen er nå ønsker vi ikke å bruke tid på et så stort arrangement, men på å være til stede og støtte de som trenger det mest, sier Knudsen.

Han har tenkt mye på ulykken siden han fikk beskjeden. Knudsen var ikke selv i Stavanger, men har snakket med venner der.

Båtmiljøet oppskaket

– Jeg ber til Gud om at de involverte klarer seg og tenker på dem hvert sekund.

Han forteller at ulykken har rystet båtmiljøet i hele landet.

– Det treffer oss ekstremt hardt, ikke bare i Bergen og Stavanger, men hele båtmiljøet i Norge. Slike ting pleier ikke å skje.

Det verserer flere versjoner av årsaken til ulykken, en av dem er at båten har gått opp og truffet en bølge på vei ned.

— Ekstremt uheldige

– De forulykkede er blant de mest erfarne i Norge og har holdt på med dette i mange herrens år. De har vært ekstremt uheldige, sier Knudsen.

39-åringen fra Bergen var passasjer om bord i båten sammen med sin 35 år gamle samboer. Mannen fikk bruddskader i brystet. Stavanger Universitetssjukehus beskriver tilstanden som alvorlig, men stabil.

39-åringen satt foran i båten sammen med føreren og ble sittende fast etter at båten gikk rundt. Ifølge politiet satt mannen fastspent i ti minutter før redningsmannskaper fikk skåret ham løs.

Samboeren hans som også var passasjer, slapp fra ulykken med lettere skader. Ulykken skjedde i Hidlefjorden utenfor Stavanger.

- Erfaren

Knudsen beskriver 39-åringen som er erfaren båtfører.

– Han er også kjent for å være en person som ikke tar unødvendig risiko.

– Er slike båtrace forsvarlige?

– Ja, innenfor de rammene som Stavanger og Bergen har er det helt forsvarlig. Vi har ikke hatt ulykker i løpet av de fire årene vi har arrangert Bergen Pokerrun, sier Knudsen.

Han sier de har stort fokus på sikkerhet og at legebåt og helikopter alltid er tilgjengelig.

AVLYST: Det blir ikke noe av Bergen Pokerrun neste helg, etter ulykken i Stavanger.
FRODE EVJE, Aftenbladet.no
STORE SKADER: Det er omfattende skader på båten etter ulykken.
FREDRIK REFVEM, AFTENBLADET.NO