BODIL GARVIK bodil.garvik@bergens-tidende.no

— Vi har bestemt oss for å legge Torskeprinsessen på is. Årsaken er at det har vist seg veldig vanskelig å få sponsorer til arrangementet, sier primus motor Désirée Hafstad.

Alle prinsesse-kandidatene var klare til showet som skulle gå i Bankettsalen på Hotel Norge 24. februar. Overskuddet fra arrangementet var tiltenkt Kirkens Bymisjon.

- Bergensere har humor Det uhøytidelige fenomenet Torskeprinsessen oppstod for første gang som en del av kulturby-arrangementene i fjor. Kåringen ble gjennomført med stor bravur på Maxime, der «Frøken Møhlenpris» Karen Lovise Valsø gikk til topps.

Nå spøker det for Désirée Haftstads ambisjon om å la Torskeprinsessen bli en årlig happening.

— Bergensere har humor, men byen er tydeligvis ikke klar for den slags veldedighetsarrangement. Det er synd, og jeg er litt oppgitt. Vi har jo brukt en del tid og energi på dette allerede.

Hun har imidlertid ikke gitt opp håpet helt om å få kåret en prinsesse før året er omme:

Flåsete, men proft - Kanskje kommer vi tilbake til høsten. Vel er konseptet flåsete, men det er likevel et proft show vi vil lage.

Nå vil Désirée Hafstad konsentrere seg om sitt andre kitsch-hjertebarn: Kvasi Grand Prix 16. mai, som hun arrangerer for femte år på rad - og for siste gang.- Vi vil ha en verdig avslutning. Derfor blir det Kvasi Grand Prix i Peer Gynt-salen i Grieghallen denne gang. Vi begynte jo beskjedent på Café Fincken; siden har jo arrangementet bare blitt større.

DEN SISTE MISS TORSK? Frøken Møhlenpris, Karen Lovise Valsø, vant den ettertraktede tittelen i fjor. (Arkivbilde)