Et blått tau, noen trinser, en postkasse, et par spikrer, litt fantasi ý og vips, avisproblemet i Munkebotn var løst.

ý Nå kan jeg hente inn avisen hver morgen uten å måtte ta på meg tøfler og morgenkåpe og gå ut i kulden, smiler Inger. Det er stort sett hun som henter avisen, men det er ektemannen Kåre som står bak den luftige postkasseoppfinnelsen i hagen.

Svevende idé ý Nød lærer naken kvinne å spinne, er det ikke det det heter? spøker Kåre Heggernes. Pensjonisten vil ha seg frabedt å bli kalt noen Petter Smart.

ý Nei da, de fleste ideene stjeler jeg fra andre steder. Og det jeg lager, blir ikke så fint, heller. Men det fungerer, sier den trivelige trønderbergenseren og legger til: Du kommer langt med litt ståltråd, tape og Araldit.

Inger er husets morgenfugl. Hun synes det er deilig å lese avisen og ta seg litt kaffe og en brunostskive i fred og ro ved daggry. I nattkjolen.

ý Før kunne jeg bare stikke hånden ut døren, og der lå avisen. Men så ble den levert nede ved porten, og da måtte jeg ta på sko og morgenkåpe og gå ut. Det var ikke så trivelig, og det er deilig å slippe, sier Inger.

ý Æ syins så synd på'a, sier Kåre og gir sin kjære en god klem.

Den svevende avisidéen har Kåre fått fra italiensk film.

ý Jeg har sett at de har klær til tørk på lange snorer mellom vinduene i de øverste etasjene. Om det er en undik eller postkasse som henger der, spiller vel ingen rolle?

Stas for barnebarna Det er ikke bare det trivelige ekteparet som har glede av den mobile aviskassen.

ý Sist helg hadde vi besøk av barnebarna, og da var det om å gjøre å være førstemann opp og hente avisen, forteller Inger. Det er ikke hverdagskost å få post inn gjennom kjøkkenvinduet, må vite. Ingrediensene til den lille anordningen hadde Kåre stort sett fra før.

ý Jeg er en sånn som tar vare på alt, du vet aldri når du kan få bruk for det. Tau hadde jeg. Så gikk jeg på Clas Ohlson og kjøpte trinsene og satte i gang, forklarer Kåre. Han er noe spent på om 'avishenterens drøm' klarer seg gjennom vinteren.

Vi tror det går bra. Kanskje skal vi la dette bli årets julegavetips?

AVISEN SKAL FREM: Etter at budet begynte å levere avisen ved porten i stedet for på døren, syntes Inger Heggernes det var utrivelig å hente den på morgenkvisten. Et tau fra kjøkkenvinduet til gjerdet, og vips, hele postkassen kan taues inn. Og tilbake.
MARITA AAREKOL