— Neste gang ringer jeg 113, sier Tor Kristian Fosse.

Da han og kameraten Espen Skotvold hadde meldt fra til politiet om den rusede kvinnen, lurte de på om de skulle vente på stedet til patruljen kom. Politiet skal imidlertid ha sagt at de bare kunne gå.

— Vi hadde ikke forlatt henne uten den beskjeden. Da hadde vi ringt til ambulanse, sier Fosse, som understreker at han ikke ønsker å kritisere politiet.

I går ble både han og kameraten Espen Skotvold oppringt av Spesialenheten for politisaker. Begge skal avhøres i forbindelse med etterforskningen som skal avgjøre om politiet handlet feil da de ikke rykket ut på nødmeldingen 16. mai.

Leder for Spesialenheten for politisaker Vest-Norge, advokat Einar Drægebø, bekrefter overfor BT at de har fått saken til etterforskning. Han sier de vil gjennomføre en bred etterforskning.

I går fikk foreldrene til Katrine Opsanger Ullestad (19) vite at politiet og rettsmedisinerne er sikre på at det er datteren deres som ble funnet død i tunnelåpningen på Møhlenpris.

Faren til 19-åringen mener det er åpenbart at politiet ikke håndterte nødsamtalen 16. mai riktig.

— Jeg vet det er lett å være etterpåklok, men politiet kan ikke gå ut og si at de gjorde dette riktig. Nå har vi jo fasiten på det, sier Sigbjørn Ullestad.

Han mener politiet kunne ha satt over samtalen til 113, eller bedt kameratene Fosse og Skotvold om å ringe ambulanse. Samtidig skjønner faren til den døde kvinnen at politiet har stor pågang på sitt nødnummer.

— Noen må jo ta imot alle telefonene som kommer på 112, og sile ut henvendelsene. Det er sikkert en tøff jobb. Spesielt når fasiten viser at du har tatt feil, sier Ullestad.

Også han vil bli avhørt av Spesialenheten for politisaker.

VELGER 113: Tor Kristian Fosse stolte på at politiet ville ta hånd om situasjonen, da han og kameraten Espen Skotvold fant en forkommen kvinne i en tunnel på Møhlenpris. I dag ville han heller ringt ambulanse.
Amundsen, Paul S.