— Det hele har vært en sjokkerende erfaring for de ansatte. Vi har aldri opplevd noe liknende i rederiet. Nå er vi selvfølgelig opptatt av å samarbeide best mulig med politiet, sier pressetalsmann Eric Flounders i rederiet Cunard.

Han forsikrer at passasjerene har det ypperlig på turen, til tross for at de har både en drapsmann og syv etterforskere om bord.

Hans største sympati går til det 40 år gamle offerets familie.

— Vi har vært i kontakt med dem, og følger dem opp, sier Flounders.

Politiet holder nå den 49 år gamle gjerningsmannen i arrest på skipet. Mye tyder på at det går mot varetektsfengsling i England når skipet er tilbake i Southampton grytidlig 17. mai.

— I Storbritannia som i Norge har de en varetektsordning. Om han blir fengslet når skipet kommer til England, avhenger av hva som har skjedd, og hva han eventuelt blir siktet for, forklarer politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt.

Han antar at liket av filippineren fremdeles er på universitetssykehuset i Groningen. 40-åringen ble fraktet dit med helikopter fredag i et forsøk på å redde ham, men han døde etter hvert av skadene.

— Det er all grunn til å tro at britisk politi har bedt sykehuset om en obduksjonsrapport. Når denne er klar, blir liket frigitt for familien. Da er det opp til dem å avgjøre om han skal fraktes til Filippinene. Det får de i så fall hjelp til av den nærmeste filippinske ambassade, forklarer Krogvold.