Kveldsmørket har senket seg over Sotra. Fra en radiosender på Straume slynges en enkel kjenningsmelodi ut over eteren.

— Da ønsker jeg dere hjertelig velkommen til Radio Bølgen. I kveld sender vi programmet «God kveld med Trine».

Radioens redaktør sitter selv ved spakene denne mandagen, slik hun ofte gjør etter endt arbeidsdag i avisen Norge IDAG. Kveldens tema er Israel, som heller ikke er uvanlig på denne frekvensen.

Vil nå sperregrensen

Støtte til Israel er en av kampsakene for De Kristne, hvor Trine Overå Hansen er førstekandidat. Nå setter hun på en sang, «Eg ber for Norge», og tar en prat med kveldens gjest. Grethe Tangen Olsen driver organisasjon Exodus Nord, som støtter jordbruk i ørkenområdet Negev sør i Israel.

Hvor mange som lytter til sendingen er uvisst. Hvor mange som vil stemme på De Kristne er også usikkert. I slutten av august var det ferske partiet oppe i rundt én prosent på enkelte meningsmålinger.

— Ambisjonen er å nå sperregrensen på fire prosent. Vi vil uansett være fornøyd om vi får inn noen, sier Hansen.

De kristne verdiene

Selv ble hun innvalgt i kommunestyret i Øygarden i 2009, som eneste representant for Kristelig Folkeparti. I vinter meldte hun overgang til De Kristne, skuffet over KrFs forvaltning av kristne verdier.

— Jeg trodde jeg kunne være med å påvirke partiet. I nominasjonsrunden var vi mange som ville ha en konservativ kristen på en av de to øverste plassene, men de andre var ikke enige.

hansen.jpg

Lokalt jobber Hansen for de samme sakene som tidligere, sier hun. På Stortinget vil hun støtte en blå-blå regjering og kjempe for strengere abortlov, kristendomsundervisning i skolen og en konsekvensutredning av den nye ekteskapsloven. Alt med utgangspunkt i troen.

— Vi tror dette landet er blitt så velsignet og bra å bo i på grunn av de kristne verdiene. Nå er vi i ferd med å sage over den greinen vi sitter på ved å avkristne landet.

Sendingen fortsetter. Hansen og Olsen snakker om Vestbredden, hvor de mener Israel har Folkeretten på sin side. Kveldens siste sang blir «Gud signe vårt dyre fedreland», men redaktør Hansen stiller spørsmål ved om det stemmer lenger.

— Står det ikke et sted at hvis vi velsigner Israel, så skal vi også bli velsignet? Synes du Norge velsigner Israel i dag, Grethe?

Olsen svarer med et snøft, så er sendingen slutt. En lang dag er over, men den kristne musikken fortsetter å strømme ut i natten.