Stemningen var amper da fem inspektører fra Arbeidstilsynet opp på en uanmeldt inspeksjon på Fisketorget i forrige uke. De kom for å kartlegge forhold rundt arbeidskontrakter og lønnsslipper, etter å ha fått flere tips om at ting ikke var som de skulle være.

I dag var resultatet fra tilsynet klart, etter at Arbeidstilsynet har fått tilsendt dokumentasjonen de etterspurte fra bedriftene. Aksjonen avdekket at nær halvparten (42 prosent) av virksomhetene mangler eller har mangelfulle arbeidsavtaler. Noen hadde ikke arbeidsavtale i det hele tatt.

Enda flere (64 prosent) av bedriftene har ikke fulgt lovverket når det gjelder lønnsavregninger.

— Det er graverende at så mange lønnsavregninger ikke lever opp til kravene. Noen har bare fått en lapp med lønnen og et skattebeløp. Det er uheldig for arbeidstaker, som ikke har mulighet til å sjekke at utregningene stemmer. Vi skal også kunne sjekke at folk får feriepenger, sier aksjonsansvarlig Thure Dreier Iversen i Arbeidstilsynet Vest.

Får sjanse til å rette opp

Torghandlerne som nå har fått en skrape vil bli fulgt opp av Arbeidstilsynet.

— Når vi har avdekket mangler, pålegger vi virksomheten om å utbedre manglene. Viser det seg at virksomheter ikke retter seg etter påleggene, kan det bli snakk om dagsmulkter, sier Iversen.

Foreløpig er det bare én torghandler som ikke har gitt Arbeidstilsynet skriftlig tilbakemelding etter tilsynet. Den aktuelle torghandleren risikerer at boden stenges dersom dokumentasjon uteblir.

- Manglende kunnskap

Selv om Arbeidstilsynet hadde ventet å finne uregelmessigheter, er Iversen skuffet over at flere ikke har dokumentene i orden.

— Jeg tror mye av årsaken er manglende kunnskap om regelverket, sier Iversen.

Han presiserer at det ikke stilles andre krav til torghandlere enn virksomheter flest, og mener bransjen har et stort forbedringspotensial.

Det er Bent Unneland, medietalsmann for Torget, enig i.

— Vi skal jobbe med de forholdene som ikke er som det skal. Det skal ryddes opp umiddelbart, lover Unneland.

Unneland skal i møte med Arbeidstilsynet over sommerferien.

— De skal hjelpe oss med kursing og innføring i regelverket. Vi har en god dialog med Arbeidstilsynet, og det skal vi fortsette med.

Torget vil ikke kommentere

Aksjonen avdekket også at en tredjedel av virksomhetene ikke hadde arbeidsplan for neste periode, noe som er påkrevd for å sikre arbeidstakeren forutsigbarhet. Iversen har likevel forståelse for at dette er vanskelig på Torget.

— Fisketorget er spesielt fordi vær, vind og anløp av cruiseskip gjør at arbeidsforholdene varierer veldig. Arbeidstakere skal normalt sett ha forutsigbarhet på én måned, mens her er det snakk om en uke eller få dager. Vi har ikke fått klager på dette, og legger oss heller ikke opp i det, sier aksjonslederen.

**Les også:

— En veldig flott sommerjobb**

Tilsynet viste videre at de aller fleste av torghandlerne fører timelister. Det ble ikke avdekket manglende arbeids- og oppholdstillatelser.