Hendelsen skjedde på Lagunen bybanestopp i går. Moren og hennes åtte år gamle sønn skulle gå om bord i bybanevognen, men etter at moren var gått inn, lukket skyvedørene seg og bybanen begynte å kjøre. Utenfor stop sønnen og trykket på knappen for å få døren til å åpne seg.

Det var lokalavisen Fanaposten som først skrev om hendelsen.

— Stoppet ikke

Vitner på bybanestoppet så gutten løpe fortvilt etter bybanen da den forsvant ut fra stoppet.

— Jeg stusset litt over at bybaneføreren ikke kunne stoppe og slippe moren av, sier Tore Sælen til avisen.

Han så hendelsen, og tok seg av gutten etter at han var forlatt. Han forteller at moren i bybanevognen var like fortvilt da hun så gutten forsvinne bak seg.

Etter et kvarter kom moren tilbake. Hun hadde gått av på Skjold og tatt bybanen tilbake.

- Gutten var engstelig

Gutten kjente ikke morens telefonnummer, og Sælen ble stående sammen med gutten og håpe at moren dukket raskt opp igjen.

— Han frøs og var litt engstelig, men forholdsvis rolig. Da moren kom tilbake ett kvarter senere, fikk han nok en reaksjon på det som hadde skjedd, sier Sælen.

Han råder folk om ha barna nær når de går på banen.

— Jeg har lest i avisen at dette har skjedd tidligere også. Det viser hvor viktig det er å ha barna like i nærheten når man skal gå på bybanen. En meters avstand, så kan det gå galt. Gutten trykket fortvilet på døren, men den ville ikke åpne seg, sier Sælen.

Kontaktet gutten

Fjord1Partner, som er de som kjører Bybanen, har tatt ut videobilder av hendelsen.Trond Magne Målsnes, sikkerhetssjef i Fjord1Partner,sier at ut ifrabildene er det ikke naturlig for vognføreren å se at gutten tilhørte noen somvar gått inn i vognen.

— Vognfører har god oversikt med speilkamera, men akkurat i dette tilfelletvar det vanskelig for ham å vite at gutten var sammen med noen inne på banen,sier han.

Han forteller at selskapet har gode ruter når slikt skjer, og atdriftsansvarlig ble varslet om hendelsen av etterfølgende vogn.

— Vi hadde kontakt med den aktuelle gutten, og observerte at mor og sønn blegjenforent.

Målsnes sier at det ofte skjer at folk prøver å gå inn på bybanen i sisteliten, spesielt ved Byparken, og at de hadde blitt stående lenge hvis de haddeventet på alle som kom løpende.

— Bybanen går på tid, og det gjorde den også under denne hendelsen. Det erviktig for oss at folk er presise på avgangstider, og passer på at de de er sammen med kommer seg inn på banen, sier han .