Straffene varierer fra åtte måneder til seks og et halvt år.

De åtte er blant annet dømt for å ha smuglet heroin og kokain til Bergen, for salg av stoffene og for heleri.

Det var en portugisisk 23-årings tilståelse som førte politiet til de andre syv som er dømt. Da han ble pågrepet tilsto han alt, og valgte å samarbeide med politiet.

Forkledd politibil

I en politibil forkledd som drosje, dro han til Åsane Terminal for å levere fra seg stoffet han hadde smuglet inn i magen. Mottakeren av stoffet ble pågrepet av sivilt politi.

Dermed ble hovedmannen tatt, noe som gjorde at politiet fikk opplysninger som ledet til de andre tiltalte i saken. 23-åringen har fått en betydelig reduksjon i straffen som følge av tilståelsen, og han er i Bergen tingrett dømt til fengsel i to år og tre måneder.

Seks års fengsel

Den strengeste straffen har en 37-årig utenlandsk statsborger fått. Han skal ha hatt en sentral rolle ved mottak av narkotikaen i Norge, viderelevering og sikring av utbytte for bakmennene i Nederland.

Han skal også ha hatt en sentral rolle i videresalg av heroin i Bergen, både ved å motta bestilling på telefon og ved personlig overlevering av narkotika.

Ifølge dommen skal den eneste grunnen til at 37-åringen kom til Norge, ha vært å drive med narkotikavirksomhet.

Oppbevarte heroin

To av de tiltalte er dømt til fengsel i fire år og tre måneder. Begge to er tiltalt for oppbevaring av 123,58 gram heroin. Ingen av de to har tilstått, og retten legger til grunn at det dreier seg om en betydelig mengde heroin med stor spredningsfare.

En 31-åring fra Nigeria er også dømt for oppbevaring av samme mengde heroin, men fordi han har tilstått samtlige forhold han er dømt for, har han fått straffelette. Han er derfor dømt til fengsel i tre og et halvt år.

Kvinne dømt

Den eneste kvinnen som er dømt i denne saken, en prostituert 34-åring, skal ha vekslet og sendt ut av landet minst 900.000 kroner. Retten mener hun forsto at det dreide seg om narkotikapenger. Selv har hun ikke tilstått forholdet.

Retten mener aktors straffeforslag på ett år og ni måneder ikke er streng nok, og har dømt henne til fengsel i to år og seks måneder. Årsaken er at det dreier seg om gjentatte overføringer og vekslinger, og at hennes virksomhet har ført til betydelig spredning av heroin og kokain.

De to siste er dømt til fengsel i åtte måneder. Den ene skal ha hvitvasket 45.000 kroner fra egen narkotikavirksomhet, mens den andre blant annet er dømt for heleri og «selvvask» av inntekt fra kriminell virksomhet.