Politiet vil fengsle afghaneren (28) som drepte somaliske Musse Mohamoud Ahmed (45) i åtte nye uker.

Det gikk Bergen tingrett med på, fremgår det av kjennelsen fra retten fredag ettermiddag.

— Saken står i vesentlig samme stilling som tidligere, skriver dommeren.

Unndragelsesfare

28-åringen har sittet varetektsfengslet i fire uker allerede, etter å ha drept Ahmed med flere enn ti knivstikk på et asylmottak på Ny-Paradis, i 12-tiden tirsdag 22. mai i år.

Politiet mener det foreligger reell unndragelsesfare, og bruker det som hovedargument for å holde afghaneren fengslet videre.

— Han har fått avslag på asylsøknaden sin, og har en drapssiktelse hengende over seg. Da risikerer vi at han fordufter dersom han slipper ut, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Dagens fengslingsmøte avholdes som kontorforretning, hvilket innebærer at partene ikke møter i retten.

I fredagens kjennelse slutter dommeren seg til argumentet om unndragelsesfare.

— Den manglende tilknytningen til Norge og den alvorlige forbrytelsen han med skjellig grunn mistenkes for, gjør at det er grunn til å frykte at siktede vil unndra seg straffeforfølgning dersom han løslates, skriver dommerfullmektig Gaute Bergstrøm.

- Stakk i nødverge

I nye avhør har aghaneren fastholdt at han stakk i nødverge, etter å ha blitt konfrontert med at han nylig konverterte fra islam til kristendommen.

— Så blir spørsmålet om dette virkelig var en selvforsvarssituasjon. Det er noe av det etterforskningen vår søker å avklare, men du får meg ikke til å si hva vi mener om spørsmålet allerede nå, sier Ogne.

Den nå drapssiktede afghaneren havnet på sensommeren i fjor i en konfrontasjon med en somalisk beboer på et asylmottak på Jæren.

Krangelen endte med at afghaneren ble skåldet av kokende vann. Somalieren ble tidligere i år frikjent for dette forholdet i lagmannsretten.

- Hatet ikke kristne

Den drepte somalierens eks-kone har i et intervju med BT avvist at Ahmed ville ha involvert seg i en dødelig knivkamp på grunnlag av religion og konvertering.

— Det er helt utenkelig at Musse ville gjort noe sånt. Han behandlet alle likt, uavhengig av hudfarge eller religion. Han var ikke spesielt religiøs, sa eks-konen, Safia Hussein, til bt.no i dagene etter drapet.

Det har ikke lyktes bt.no å få en kommentar fra afghanerens forsvarer, advokat Gisle Didriksen.