Politiet har begjært han varetektsfengslet i åtte nye uker. Begjæringen er behandlet som en kontorforretning av Bergen tingrett, som gir politiet lov til å holde 35-åringen fengslet til 20. september.

35-åringen samtykker til å fortsatt sitte i fengsel. Politiet har fortsatt en god del etterforskningsjobb å gjøre i saken.

— Dette er en drapssak og det gjenstår fremdeles en god del arbeid før vi kan sende saken videre, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Drapssiktedes forsvarer, advokat Einar Råen, sier til bt.no at 35-åringen nå skal gjennomgå en judisiell observasjon. Dette for å kartlegge hans mentale tilstand.

— Dette er vanlig i denne type saker, sier Råen.

Det er foreløpig uvisst hva som utløste knivstikkingen som førte til at Trond Kristian Johannessen døde. Uansett skal ikke 35-åringen ha ment å drepe Johannessen.

— Han stakk ikke for å drepe. Men han har tilstått og ønsker å ta ansvar for det han har gjort, sier Råen.

Siktet

Også 35-åringens bror, en 29-åring, er siktet for drapet. Men siden 35-åringen har tilstått, er 29-åringen løslatt.

— Vi har ingen opplysninger som tyder på at han har vært med på drapet, sier Krogvold.

Han er likevel fremdeles formelt siktet i saken.

Innrømmmet

Det var fredag 25. juni at Trond Kristian Johannessen ble drept med kniv. Han løp skadet mot et busstopp ved Puddefjordsbroen, hvor han ble tatt hånd om av sjokkerte passasjerer. Johannessen døde litt senere på Haukeland Universitetssykehus.

En uke senere innrømmet en 35 år gammel mann å ha drept Johannessen.