Retten har dømt han for å ha vært med i produksjon av et kilo marihuana og cannabis. De har ikke funnet bevis for at han medvirket til oppbevaring av ytterligere et halvt kilo.

Derfor er straffen på åtte måneder ubetinget fengsel fem måneder mindre enn hva aktor, statsadvokat Gert Johan Kjelby ba om da saken ble avsluttet torsdag.

Den tidligere TV2-medarbeideren ble dratt inn i saken sommeren 2002. En skolepsykolog hadde da drevet i bransjen i noen år, men var kommet på kant med sin kompanjong. Derfor kontaktet han 30-åringen.

— Jeg klarte ikke å ta vare på plantene alene. Det var en fortvilet situasjon, sa skolepsykologen da han vitnet. Han trengte blant annet hjelp til regelmessig vanning av plantene.

30-åringen hevdet i retten at han ikke ble forespeilet betaling for jobben, men håpet å få litt marihuana til eget bruk.

Under rettssaken gikk statsadvokaten langt i å antyde at 30-åringen visste mer om produksjonen enn han vil innrømme, og pekte blant annet på at politiet hadde funnet detaljerte vaktplaner med hans initialer i huset.

Gartneriet ble avslørt da politiet gjennomførte en razzia den 18. desember i fjor. Etterforskerne fant da hele 102 ulovlige planter spredt rundt i huset.

Skolepsykologen ble i høst dømt til tre års ubetinget fengsel i Gulating lagmannsrett. Dommerne slo fast at han hadde produsert hele ni kilo marihuana over en treårs periode. Skolepsykologen ble dømt til å betale 310.000 kroner til staten, - penger de mener han tjente på narkosalget.