— Velkommen om bord! Ta med bagasjen ned på banjeren, sier sersjanten på «Statsraad Lehmkuh»" og krysser oss ut på mannskapslisten.

Skal mestre

Banjeren? Han sa jo ned, så det er i hvert fall under dekk, såpass skjønner selv en med minimal seilerfaring.

Heldigvis er det flere av oss i førstereisfolket på toktet fra Bergen til Selje denne junisøndagen. Flere som aldri før har betalt for å få jobbe i ferien, betalt for å leve under enkle forhold — langt fra land, med ustabil nettdekning og ukjente mennesker.

Mangt skal vi møte — og mangt skal vi mestre!

Seile sin egen sjø?

Aktivitetsferie er i vinden, sies det. Men på seiltokt må man også finne seg i å bli mønstret i tide og utide. Og man kan definitivt ikke seile sin egen sjø. Alle har sine definerte oppgaver, det skjønner vi straks bagasjen er plassert på banjeren, som altså er der vi skal sove i tre netter - i hengekøye!

Vi forstår også at livet heretter handler om åtte glass. Og at det er ved åtte glass man skeier ut.

— Heller dette enn MC!

— Når man fyller femti, er det på tide å forsøke noe nytt. Jeg har aldri vært i Norge, aldri seilt med stor skute og aldri sovet i hengekøye før. Jeg gjør heller dette enn å skaffe meg motorsykkel, hehe, sier Uwe Schueler fra Berlin.

Han fikk «Lehmkuhl»-turen i 50-årsgave. Etter hvert skal det vise seg at det er mange gaver om bord. Dessuten flere landkrabber, en tidligere sjørøverprinsesse og muligens en pirat.

Les mer i BTMagasinet og se flere bilder i galleriet på toppen av saken!