DAG IDAR TRYGGESTAD

Mannen er i tillegg dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisning.

— Det er virkelig bra et retten markerer seg med en så streng reaksjon. Kvinnen har blitt behandlet på en grufull måte. Det har også vært en enorm belastning for hennes familie, sier kvinnens bistandsadvokat, Einar Drægebø, til Bergens Tidende.

Dommen som ble avsagt i Bergen tingrett i går ettermiddag lyder på forvaring i åtte år med en minstetid på fem år. Det betyr at mannen tidligst kan slippes ut etter fem år. Kanskje enda viktigere, påtalemyndigheten har mulighet til å be om ytterligere forvaring når åtte år har gått.

— Mannen er tilregnelig, men retten har vurdert at det er fare for gjentakelse. Derfor nytter de seg av forvaring. Det er vi veldig tilfreds med, sier Drægebø.

Straffen er i samsvar med hva statsadvokaten ba om.

Voldtektene mannen nå er dømt for skal ha skjedd over en treårsperiode. Mannen har hver gang bundet samboeren sin fast med tau og håndjern før han har gjennomført ugjerningen. Ved en anledning skal han også ha lagt en tauløkke rundt halsen hennes.

39-åringen er også dømt for en rekke alvorlige trusler mot samboeren. Han skal blant annet ha truet med å drepe henne dersom saken endte i retten.

Da saken var til behandling i Bergen tingrett i forrige uke, gikk mannen berserk ved to tilfeller. Han bet blant annet en politimann, kastet og sparket stoler veggimellom. Mannen er nå lagt inn på Sandviken sykehus.