RAGNHILD HOV ragnhild.hov@bt.no

I går var jenten den viltreste av alle barna hun hadde invitert i fødselsdagsselskapet hjemme hos familien Iordache i leiligheten deres i Ytre Arna. Jennifer feirer åtteårsdagen og er nesten frisk. Gode hjelpere har gitt Jennifer et nytt liv.

Den spede lille jenten var oppgitt av legene i hjemlandet Romania da tanten hennes, Emanuela, fikk henne til Norge for knapt halvannet år siden. Emanuela jobbet da som au pair på Bønes.Jennifer var født med en hjertefeil som ville være dødelig om hun ikke ble operert i tide.

I Norge blir barn med denne diagnosen operert allerede som spedbarn. I Romania var legen uten utstyr for å foreta operasjonen. De ga henne opp. Men hjertekirurg Leidulf Segadal og hans medarbeidere på Haukeland sykehus ble redningen. Den 13. september i fjor, ble Jennifer, operert med vellykket resultat.

Siden har livet bare gått fremover for jenten som nå går i annen klasse på Nygård skole. Før operasjonen maktet hun knapt å gå i trapper. I gårsdagens bursdagsselskap hoppet og danset hun omkring.

Etter operasjonen har det riktignok vært litt problemer med å finne den rette medisin til jenten. Men etter at hun fikk skiftet medisin for noen uker siden, synes mor Marina og far Emil at datteren deres fungerer mye bedre.Også hjertekirurg Segadal bekrefter at utsiktene er gode for det lille sjarmtrollet fra Bucuresti.

— Vi kan aldri få takket dem som har hjulpet oss nok, sier foreldrene som føler at de står i takknemlighetsgjeld til alle som var med på å berge livet til Jennifer. Familien som foruten mor, far og Jennifer også består av søstrene Francisca og Larisa, har fått løfter av myndighetene om at de får bli i Norge så lenge Jennifer trenger behandling.

Nå håper far at han kan få seg en jobb mens de venter på at Jennifer blir frisk nok til å reise hjem.Hjemme i Romania er Emil Iordache trailersjåfør. Han synes tiden blir lang uten å ha noe å gjøre.

FEIRET: Jennifer serverte nystekte muffins til sine gjester på åtteårsdagen søndag. Søstrene Francisca (til venstre) og Larisa (til høyre) hjalp til. (Foto: Ørjan Deisz)