Ingen kom til skade i brannen som ble meldt klokken 01.06 natt til i går av nattevakten på mottaket. Da den første politipatruljen kom frem, sto vestveggen på bygningen i full fyr. En av politipatruljene på stedet forsøkte å slukke brannen med et pulverapparat, men måtte gi opp da flammene spredte seg til takkonstruksjonen. Alle de 19 som var i bygget ble evakuert. Det tok brannvesenet hele fem timer å få kontroll over flammene.

— Ingen personer kom til skade, men bygningen har fått omfattende skader, forteller operasjonsleder Kjetil Avsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til BT.

Startet i aktivitetsrom

Mottaket består av totalt seks bygg. Bygningen som ble rammet, inneholder blant annet en boligfløy som er spesielt tilrettelagt for familier.

— Brannen ser ut til å ha startet i aktivitetsrommet, som ligger i en annen fløy. Den er helt utbrent, mens det er mest røyk- og vannskader i boligfløyen. Heldigvis har brannveggene fungert, ellers kunne dette gått mye verre, forteller mottaksleder Kåre Antonsen til BT.

Det bor totalt 26 personer i bygget som ble rammet. Ifølge politiet var syv av dem ute på besøk eller permisjon da brannen startet.

- Mistenkelig brann

I dag fortsetter de tekniske undersøkelsene på stedet, og avhør av asylsøkerne som befant seg på mottaket natt til i går. Politiet mener å vite hvor brannen startet, og utelukker ikke at brannen kan være påsatt.

— Vi etterforsker dette som en mistenkelig brann, og holder alle muligheter åpne, sier Avsnes.

Han understreker at politiet foreløpig ikke har fått inn noen opplysninger som tyder på at det står en brannstifter bak.

Fortsatt drift

Mottaket ligger på Brandsøy, øst for Florø sentrum. Det har tidligere vært en del bråk på mottaket, noe politiet også kan bekrefte.

— For det meste har det vært uoverensstemmelser mellom folk som har bodd på asylmottaket. Den siste tiden har det derimot vært ganske rolig, forteller operasjonsleder Avsnes.

Alle de 26 beboerne i boenheten som ble rammet, er nå innlosjert på diverse overnattingssteder i Florø sentrum.

— Vi skal klare å opprettholde driften ved mottaket i alle de andre byggene, forsikrer mottaksleder Kåre Antonsen.

UKJENT ÅRSAK: - Det er et grufullt syn, sier mottaksleder Kåre Antonsen etter brannen i Solbakken Asylmottak, som skal ha startet i aktivitetsrommet. Politiet utelukker ikke at brannen kan ha vært påsatt. <p/> FOTO: EGIL AARDAL