Den nå 21 år gamle kvinnen var lærling innen barne— og ungdomsarbeid, og hadde læretiden sin på Garnes ungdomsskole i Arna.

Faren til en elev slo alarm da hans 14 år gamle sønn fortalte at han hadde fått en plastpose med hasj av skoleassistenten.

Etterforskningen viste at den da 20 år gamle kvinnen hadde gitt to elever gratis hasj. Hun er nå funnet skyldig i å ha levert 0,5 gram hasj til hver av elevene.

Undervisningsinspektør Olav Munch Jensen uttalte til BA da saken ble kjent at den 20 år gamle assistenten var stille og beskjeden, og at skolen ikke hadde noen mistanker til henne.

Da politiet ble varslet om saken, ble kvinnens leilighet ransaket. Der fant politiet ti gram hasj og to cannabisplanter.

Kvinnen tilsto forholdene, og ble i dag dømt til 120 dagers betinget fengsel og en bot på 5000 kroner i Bergen forhørsrett. "Retten ser svært alvorlig på at siktede har spredd det narkotiske stoffet hasjisj til mindreårige som var elever ved den skolen hvor hun den gang var ansatt. Dette forhold veier tungt i straffskjerpende retning", skriver dommer Ronny Bølgen i dommen. Den tidligere ustraffede kvinnen vedtok dommen.