SILJE MIDTTUN

— Vi er veldig stolte, sier Terese Bodin Hillestad, leder i bandet.

500 korps møtes på World Music Competition i Kerkrade i Nederland denne helgen. Det er en internasjonal musikkfestival som går av stabelen hvert fjerde år med blant annet VM i brass band. Askøyværingene konkurrerer i første divisjon og er det eneste bandet fra Norge.

Krevende

Askøy Brass Band fikk VM-tilbudet på grunn av sine gode nasjonale plasseringer her hjemme. I Kerkrade konkurrerer de med brass band fra Belgia, Nederland og England.

— Det er moro å få sjansen til å konkurrere på internasjonalt nivå mot band vi ikke har truffet før, sier Hillestad.

Det ligger mange timers jobb bak VM-deltakelsen. De siste seks ukene har bandmedlemmene hatt to øvinger i uken. Lørdag gjelder det og da skal de spille to nummer i løpet av 35 minutter.

— Det er krevende på så kort tid og forutsetter stor konsentrasjon, forteller lederen.

Første gang

Når 32 av 35 bandmedlemmer reiser til Nederland i dag, er det første gangen Askøy Brass Band deltar i VM.

— Vårt mål er å vise hvor flinke vi er her på Askøy, sier Hillestad.

Hun legger til at utenlandsturen ikke bare handler om selv konkurransen. Den sosiale happeningen dette er for bandet, er vel så viktig.

— Når vi har det trivelig sammen, spiller vi også bedre, forklarer lederen.

Askøyværingene håper at nederlandsturen vil skape kontakter med utenlandske band som vil komme på besøk til Norge. Slike besøk fører ofte med seg gode innspill og mye inspirasjon.

Helgen avsluttes med premieseremoni søndag kveld. Da skal askøyværingene også bidra med norsk musikk i tillegg til vinnerens nasjonalsang.

Ordføreren på Askøy har ikke latt sjansen ga fra seg til å profilere kommunen. Han har sendt med sardiner som skal overrekkes borgermesteren i Kerkrade.