Nominasjonskomiteen har fått den endelige beskjeden. Kari Manger ønsker ikke å fortsette i politikken. Hun har vært ordfører på Askøy i snart åtte år, og har ved høstens kommunevalg vært 20 år i lokalpolitikken. – Det har vært en fantastisk tid, men nå har jeg bestemt meg for å trekke inn årene. Hensynet til egen helse veide tungt da jeg tok avgjørelsen, sier Manger til bt.no.

Også varaordfører Øystein Holmelid slutter i vervet etter 16 år. I neste periode blir han pensjonist.

Sykmeldt

Manger har i perioder vært sykmeldt fra jobben som ordfører i Askøy. Det er hun nå også.

— Å være ordfører krever veldig mye av deg. Åtte år får være nok. Andre må få slippe til, sier hun.

Manger ønsker ikke å gå i detaljer omkring sin helse. Hun forteller likevel hvordan problemene begynte. Det er 26 år tilbake i tid.

— Jeg jobbet som lærer, og i 1980 fikk jeg en full og tung skolesekk i hodet. I ettertid har jeg slitt med dette. Det har vært mye smerter og til tider har det vært veldig slitsomt, sier hun.

I det siste har hun hatt problemer med nakke og rygg.

— Jeg kommer likevel til å stå denne perioden ut. Så etter valget til høsten er det slutt for min del, sier Manger.

- Ikke halvveis

Manger synes det er vanskelig å fungere som ordfører når en ikke har krefter nok.

— Dette er jo en svært synlig og utadvendt jobb, og det er mange forpliktelser. I tillegg er det mye arbeid i kulissene. Dette veide tungt da jeg bestemte meg, innrømmer Manger.

— Man kan liksom ikke gå halvveis i denne jobben, understreker hun.

Manger synes arbeidet på Askøy har vært meget spennende.

-Askøy har i perioden 2000 til 2005 vært den tredje mestvoksende kommunen i hele landet. Det har gitt enorme utfordringer, sier Manger.

-Vi har i denne perioden bygget åtte barneskoler, én ungdomsskole og 500 nye barnehageplasser. Vi har bygget nytt sykehjem, og flere sykehjemsplasser er underveis. Det er bygget ny kirke og ny idrettshall. Og næringsutviklingen er på rett kurs. I tillegg kommer den eksplosive utviklingen innen privat utbygging, forteller Manger.

BERGENS TIDENDE