– Vi satser jo på stinn brakke. På det meste har det vært over 1000 mennesker her oppe. Det håper vi på å klare i år også, sier trimveteran og medarrangør Lars Haukås til Åsane Tidende.

Seks løyper

Det er seks løyper til toppen av bydelens høyeste fjell. Du kan enten gå opp fra Hylkje, Almås eller Falkanger. Eventuelt kan du starte fra Haukås, Seterstøl eller Mellingen. De tar om lag en time å gå.

– De enkleste løypene er nok fra Seterstøl eller fra Hylkje. Fra Mellingen er det relativt bratt og du bør helst være i god form, mener Haukås. Selv skal han være med å dra opp alle instrumentene til musikklaget før konserten.

Det har han gjort i 35 år allerede.

– Og jeg synes det er like kjekt hver gang, påstår sprekingen.

Startet i 1971

Åsanetrimmen så dagens lys første gang i 1971. Intensjonen var å samle alle korpsene fra hele Åsane til felles arrangement på bydelens høyeste punkt, 487 meter over havet. Dette for å markedsføre korpsene. Nå er det bare Haukås musikklag igjen, men de har ikke tenkt å gi seg med tradisjonen.

– Nei, slettes ikke. Åsanetrimmen er nok kommet for å bli. Har vi klart å gjøre dette i 35 år, skal vi nok klare det en stund til, sier han.

Bare to ganger har arrangementet blitt avlyst. Den ene gangen fordi været gjorde det uforsvarlig å gjennomføre trimmen. Den andre gangen var i fjor, da Kristi himmelfartsdag, kom på 17. mai og korpset hadde andre oppgaver.

Besøk Åsane Tidende.

Les flere nyheter fra våre lokalsider.

Skal du gå Åsanetrimmen i år? Diskutér her!

TRIMFEST: Torsdag 1. mai er det klart for Åsanetrimmen til Veten. Den arrangeres for 35. gang, og Haukås musikklag, som står bak folkefesten, håper å passere 1000 deltakere på Kristi himmelfartsdag.
Haukås musikklag
HØYT: Veten ligger 487 meter over havet og er bydelens høyeste punkt. Det regnes av mange som et av byens flotteste fjell.
Haukås musikklag