Grimelund var initiativtaker til møtet, der direktør Rune Haugsdal fra Bybanen og plansjef Mette Svanes fra Bergen kommune orienterte om veien videre til 14 fremmøtte interessenter, næringsdrivende og politikere. Fra Åsane stilte kun den engasjerte bystyrepolitikeren Kjersti Toppe (SP) og senterleder Nina Schanche Nilsen fra Åsane senter.

Pressgrupper

Det er mulig at ferieinnspurten og sommervarmen kan ta noe av skylden for det dårlige fremmøtet. Skuffende var det like fullt – ikke minst for initiativtaker Andreas Grimelund, som spesielt beklaget det dårlige fremmøtet fra bydelen vår.

– Jeg stiller gjerne opp dersom det skulle være ønskelig med et eget møte i Åsane, lovet han.

Temaet i seg selv er brennhett, så det er å håpe at noen tar initiativ til et slikt møte. Plansjef Mette Svanes poengterte på møtet at det allerede er etablert sterke pressgrupper både i Bergen Vest og Bergen Sør – som nå driver aktiv lobbyvirksomhet for å få banen til sitt område først. Folk i Åsane bør derfor nå være på vakt og engasjere seg, før toget – eller banen – går.

Les også: — Må organisere seg bedre

Ryggraden

Kjersti Toppe mente at veien videre måtte gå gjennom et politisk vedtak for bybane nordover, samtidig som hun pekte på det uheldige i at det ikke er politisk flertall for bybane i Hordaland fylkeskommune – som likevel har driftsansvaret gjennom selskapet Skyss.

– Bystyret har sagt at Bybanen skal være ryggraden i et fremtidig kollektivsystem, svarte plansjef Mette Svanes.

– Da kan de ikke komme og si i ettertid at dette ikke gjelder for Åsane. Vi har både strategiske kart og flere vedtak som støtter bybane til Åsane, så den politiske forankringen burde nå være solid.

Besøk Åsane Tidende.

Les flere nyheter på våre lokalsider.

VELGERNE AVGJØR: - Vi vet at næringslivet på Kokstad og Sandsli er meget aktive for å få Bybanen raskest mulig i den retningen, sier Andreas Grimelund. - Dersom Bybanen mot nord skal prioriteres før Flesland og Bergen vest, må folket her engasjere seg nå. - Det virker som om dette ikke er oppfattet ennå i Åsane, svarer Kjersti Toppe.
Magne Fonn Hafskor
PRESSGRUPPER: - Det er allerede etablert sterke pressgrupper både i Bergen Vest og Bergen Sør - som nå driver aktiv lobbyvirksomhet for å få banen til sitt område først, sa plansjef Mette Svanes.
Magne Fonn Hafskor
SAMARBEIDSPROSJEKT: Samfunnsplanlegger Ola B. Siverts fra arkitektgruppen Cubus AS tok til orde for et såkalt OPS-prosjekt, der det offentlige inngår et tett og gjensidig forpliktende samarbeid med næringslivet.
Magne Fonn Hafskor
MÅLPUNKT: Det er mer viktig å koble målpunktene (gule prikker) sammen langs en fremtidig bybanetrase enn å betjene boligområder. Noen av de viktigste målpunktene er Åsane sentrum, Nyhavn, Flesland Lagunen, Nesttun, Haukeland sykehus og Handelshøyskolen (NHH).
Magne Fonn Hafskor