BJARNE KVAM

Hennes jevnaldrende kjæreste regnes som hovedsiktet i saken. Han nekter å snakke. Han har akseptert å sitte i varetekt med brev— og besøksforbud i minst fire uker til. Men kvinnen er snart fri til å kunne være med sine barn uten restriksjoner. Hun har imidlertid hatt samvær med barna også i varetektstiden, selv om hun sitter med brev- og besøkskontroll. Den ustraffede bergenskvinnen har vært i mange avhør, og således etter alt å dømme hjulpet politiet videre med etterforskningen. Hun sier hun ikke har hatt noe som helst med drapet å gjøre.

Gikk med på en uke Hun krevde opprinnelig å bli løslatt i går. Men etter å ha snakket nærmere med politiet gikk hun med på å sitte i varetekt enda en uke. Denne uken ønsker politiet åpenbart å gjennomføre enda flere avhør av henne, samt å kunne etterforske og undersøke opplysninger hun kommer med i avhør. Kvinnen ble avhørt også i går. - Hun aksepterer fortsatt fengsling. Men denne gang har vi kun bedt om en uke til, sier politiadvokat Einar Råen, påtaleansvarlig for saken. - Er hun da sjekket ut av saken? - På ingen måte. - Legger hun alle kort på bordet? - Det vil jeg ikke kommentere. I utgangspunktet registrerer vi kun hennes forklaringer, og vi har et stort apparat som parallelt med avhør av vitner og siktede etterforsker opplysninger som kommer frem, sier Råen.

Nye spor? - Har hun gitt dere nye spor i saken? - Det kan jeg ikke kommentere. Generelt vil jeg si at vi samler stadig inn informasjon og har fortsatt ting på blokken som vi må jobbe med for å avklare, sier politiadvokaten. Politiet har ennå ikke funnet den burgunderrøde van¿en som ble sett på drapsstedet i 05-tiden, den natten Madsen ble drept i sitt hjem i Åsane. De er ennå ikke ferdig med å analysere de utallige mobiltelefonutskriftene som kan kartlegge trafikken til og fra drapsofferet og hans bekjente. Etterforskningen er en av de mest krevende i Bergen på mange år. Det er gjennomført over 165 avhør av i alt ca. 120 vitner.

fakta/åsanedrapet * 29 år gamle Øyvind Bjarte Madsen ble skutt og drept i sitt hjem i Åsamyrane 283, natt til onsdag 19. april. * Et kjærestepar, begge 25 år, ble pågrepet tirsdag 25. april, siktet for forsettlig drap. Kvinnen har sagt til en bekjent at hun og mannen var på åstedet den aktuelle natten. * Politiet regner ikke saken for oppklart. Etterforskningen pågår for fullt. Et av de viktigste sporene er jakten på en burgunder, amerikansk van. En slik van ble sett på åstedet i 0500-0530-tiden, drapsnatten. Drapsvåpenet er heller ikke funnet.