34-åringen skulle avhøres i retten etter at han overfor privatetterforsker Ola Thune har gitt nye opplysninger om våpenet som ble brukt til å drepe Øyvind Bjarte Madsen i Åsane i april 2000.

En fotballspiller (27) er tiltalt for å ha oppbevart våpenet og overlevert det til Tor Helge Flaten, som utførte drapet. 27-åringen skal ifølge oppdragsgiveren bak drapet, Jarle Olsen, ha fått våpenet av Olsen og gjemt det på arbeidsplassen sin. Selv hadde Olsen fått våpenet av 34-åringen en tid før drapet, har Olsen forklart.

Da saken mot 27-åringen og en medtiltalt eks-dørvakt (37) var oppe i tingretten, nektet 34-åringen for å ha gitt Olsen noe våpen.

Nå hevder imidlertid 34-åringen at han ga våpenet til Olsen samme kveld som drapet skjedde.

Denne forklaringen kan svekke påtalemyndighetens sak mot de to nye tiltalte, som ble frifunnet i tingretten.

27-åringens forsvarere ønsket derfor å gjennomføre et rettslig avhør av 34-åringen, for å sikre seg hans forklaring. De frykter at han ikke vil møte opp når saken kommer opp for lagmannsretten om knappe to uker.

Men da det rettslige avhøret skulle gjennomføres i dag, dukket ikke 34-åringen opp.

– Vi synes det er beklagelig at han ikke møtte, sier 27-åringens forsvarer, advokat Thomas Randby.

Ifølge hans advokat, Odd Drevland, er mannen i Thailand.

–Han var usikker på hvordan politiet ville håndtere dette. De har vært hjemme hos slektninger av ham i bergensområdet og spurt etter ham, og han frykter at han vil bli satt i varetekt, sier Drevland.

Han understreker at 34-åringen ønsker å forklare seg,.

– Om det blir i et nytt rettslig avhør til uken, eller om det blir under hovedforhandling i lagmannsretten, må vi forsøke å få avklart, sier Drevland.